VI RUTA DEL VI
Un any més, FANS organitzà la Ruta del
Vi, un recorregut per terres vitivinícoles, la seva gastronomia i la seva
historia. Si els anys anteriors varen ser La Rioja, El Somontano, El Penedès,
El Priorat, La Ribera del Duero i Andorra, aquest any, la comarca escollida ha
estat La Terra Alta. Aprofitant la història d'aquesta comarca l'expedició de FANS realitzava un extens
recorregut per els que va ser un dels principals escenaris de La Batalla de l'Ebre,
guiats amb els amics de Terra Enllà.
El recorregut s'inicià a la població
de
Miravet (Ribera d'Ebre)
Després el poble vell de Corbera d'Ebre,
I tal com
mana la tradició de la Ruta del Vi, abans de dinar una degustació i tast de
vins de la DO Terra Alta, a la Casa Museu del Celler Menescal a la població de
Bot,
molts del participants descobriren el que es la típica "Clotxa"
i l'extraordinari vinagre que elabora aquest
celler, reconegut per la Guia Michelin.
Després, l'expedició es desplaçà a dinar
a la població de Batea amb un menú inspirat a la batalla de l'Ebre. Un ‘menú de guerra’ que combina
l’arqueologia gastronòmica, i la cuina d’autor, una aposta pels productes de
proximitat i voluntat didàctica.
El menú comença amb una crema freda, inspirada
amb les sopes d’all. Una mica de pa sec, sobrassada, maçana i encenalls de
formatge i la destresa del mâitre, del Restaurant Miravall, Ricard Vidal
que s’apropa a la taula per explicar als comensals el perquè de cada
ingredient.
De segon una curiosa llauna de sardina escabetxada acompanyada
d’herbes aromàtiques i olives negres.
L’àpat continua amb un plat de truita en
suc, condimentada amb patata, una salsa farinosa i una mica de cansalada.
Per
tancar el menú: ranxo de porc, amb més carn que llegums, just a l’inrevés del
que devia passar en època de penúries.
Per acabar unes postres de xocolata, un
dolç preuadíssim entre els soldats, especialment entre els voluntaris de les
brigades internacionals, tot maridat amb els millors vins de la Comarca.
Ben entrada la tarda, una visita a Les Trinxeres de les Deveses i El Memorial de Les Camposines a La Fatarella.
Abans de marxar, es feu entrega de la distinció FANS a la Maite i l'Andreu, directius de l'empresa Terra Enllà, per la seva excel·lent labor de guies a tot el recorregut que es va realitzar en aquesta sisena Ruta del Vi.
Tot seguit, cap a casa, amb la certesa de haver ampliat "in situ" els coneixements històrics d'un fet que no ha de tornar a passar mai més, i la satisfacció de descobrir i degustar els extraordinaris productes gastronòmics i vitivinícoles d'una altre comarca catalana.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada