VI RUTA DEL VI





Un any més, FANS organitzà la Ruta del Vi, un recorregut per terres vitivinícoles, la seva gastronomia i la seva historia. Si els anys anteriors varen ser La Rioja, El Somontano, El Penedès, El Priorat, La Ribera del Duero i Andorra, aquest any, la comarca escollida ha estat La Terra Alta. Aprofitant la història d'aquesta comarca  l'expedició de FANS realitzava un extens recorregut per els que va ser un dels  principals escenaris de La Batalla de l'Ebre, guiats amb els amics de Terra Enllà.












El recorregut s'inicià a la població de 
Miravet (Ribera d'Ebre) 























































Després el poble vell de Corbera d'Ebre, 
























































I tal com mana la tradició de la Ruta del Vi, abans de dinar una degustació i tast de vins de la DO Terra Alta, a la Casa Museu del Celler Menescal a la població de Bot, 









molts del participants descobriren el que es la típica "Clotxa" i l'extraordinari vinagre que  elabora aquest celler, reconegut per la Guia Michelin.
























Després, l'expedició es desplaçà a dinar a la població de Batea amb un menú inspirat a la batalla de l'Ebre. Un ‘menú de guerra’ que combina l’arqueologia gastronòmica, i la cuina d’autor, una aposta pels productes de proximitat i voluntat didàctica. 




El menú comença amb una crema freda, inspirada amb les sopes d’all. Una mica de pa sec, sobrassada, maçana i encenalls de formatge i la destresa del mâitre, del Restaurant Miravall, Ricard Vidal que s’apropa a la taula per explicar als comensals el perquè de cada ingredient. 





 


De segon una curiosa llauna de sardina escabetxada acompanyada d’herbes aromàtiques i olives negres. 










L’àpat continua amb un plat de truita en suc, condimentada amb patata, una salsa farinosa i una mica de cansalada. 














Per tancar el menú: ranxo de porc, amb més carn que llegums, just a l’inrevés del que devia passar en època de penúries. 












Per acabar unes postres de xocolata, un dolç preuadíssim entre els soldats, especialment entre els voluntaris de les brigades internacionals, tot maridat amb els millors vins de la Comarca.









Ben entrada la tarda, una visita a Les Trinxeres de les Deveses i El Memorial de Les Camposines a La Fatarella.
























Abans de marxar, es feu entrega de la distinció FANS a la Maite i l'Andreu, directius de l'empresa Terra Enllà, per la seva excel·lent labor de guies a tot el recorregut que es va  realitzar en aquesta sisena Ruta del Vi. 







Tot seguit, cap a casa, amb la certesa  de haver ampliat "in situ" els coneixements històrics d'un fet que no ha de tornar a passar mai més, i la satisfacció de descobrir i degustar els extraordinaris productes gastronòmics i vitivinícoles d'una altre comarca catalana.   

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada