EL DISC

Entre les inquietuds dels joves dels anys seixanta hi havia la de formar un grup musical, tenir èxit i enregistrar un disc. Formar un grup musical era el més senzill: els diners de la guardiola servien per comprar la primera guitarra, el més espavilat del grup treia els acords i apa, a tocar en qualsevol garatge.


Tenir èxit més enllà de la colla era més complicat. Tot i això, set grups garrotxins superaren tot tipus de dificultats i triomfaven en l'àmpli món musical del moment. Eren els anys seixanta! "The Rhinos", "Els Corbs Negres", "Los Buitres", "Los Volcánicos", "Aquàrium" i una nova formació dels "Volcànics" omplien totes les sales de festes amb la seva música. I l'enregistrament podem dir que era l'objectiu més inaccessible. Aquest moviment es va acabar a mitjan anys setanta i no havien deixat cap grabació en vinil .

Passats una bona colla d'anys, durant les Festes del Tura de 1999, un extraordinari festival organitzat per al programa de Ràdio Olot anomenat "TOTS SOM POP" feia reaparèixer a l'escenari aquells grups. Havien passat més de trenta anys, i la plaça major d'Olot, plena de gom a gom, va trontollar amb la música i tots els records d'aquella època no tan llunyana. Com deia el programa del festival, "No se sap si era massa d'hora per ser nostàlgics o massa tard per ser contemporanis, el simple fet d'escoltar ara una cançó d'aquell temps és com sortir d'una mena d'amnèsia; és com recuperar, de cop, un instant del passat". D'aquell inoblidable concert en queda un enregistrament, tècnicament molt precari, però sens dubte un document històric.

Tres anys després, es crea FANS, formada per la majoria dels que varen participar al concert de "TOTS SOM POP". I entre els propòsits de la nova junta hi havia el de produïr un disc amb els grups que han quedat després del mític concert del 1999: "Els Corbs Negres", "Els Volcànics" i "The Rhinos".

D'aquesta manera, a principis de 2003, els components dels tres grups començaven els projectes del primer disc de la col·lecció FANS, un CD enregistrat als estudis de MusiCom, d'Olot. Els temes d'aquest CD demostra la categoria dels nostres grups: tres tendències ben diferenciades, cada una en la seva especialitat. Aquest CD és l'experiència d'un treball realitzat amb moltíssima il·lusió i amb tota la professionalitat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada