Estrena de The Beatles: "EIGHT DAYS WEEK"











Amb una gran expectació FANS va portar a la Garrotxa l'estrena mundial de "EIGHT DAYS WEEK" la darrera pel·lícula documental de The Beatles.





























A l’igual que els principals cinemes de les grans capitals del món, a les 7 de la 
tarda i per via satèl·lit, es podia veure en directe  la "Premiere" mundial que va tenir lloc a Londres on per la catifa "blava" del londinenc, Leicester Square, es veieren "desfilar" figures com: Madonna, els Monty Phyton Terry Gilliam i Michael Palin, Liam Gallagher, Eric Clapton, Michael Keaton, Peter Jackson. etc. i no van faltar a la cita, Yoko Ono, Olivia Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr i el director de la pel·lícula Ron Howard.























Puntualment, a les 8 del vespre, s'iniciava l'esperada projecció de "EIGHT DAYS A WEEK". 









El film està centrat a la carrera de The Beatles entre 1962 i 1966 i, per primera vegada, es mostren moltes de les interioritats del grup de Liverpool i inclou des de les primeres actuacions a The Cavern Club fins al seu últim concert a Candlestick Park (San Francisco). Quan va acabar la seva gira el 29 d'agost de 1966, aleshores, The Beatles havien fet 166 concerts en 15 països i 90 ciutats.












Tot plegat un laboriós projecte dirigit pel guanyador de l'Oscar Ron Howard i produïda per Nigel Sinclair. Rodada amb l’estreta col·laboració de Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon i Olivia Harrison, compta amb material audiovisual exclusiu. Apple Corps ha cedit imatges d'arxiu inèdites fins al moment. 





La fase de postproducció ha permès treballar la imatge i l'àudio dels concerts per aconseguir que, finalment, es puguin escoltar les interpretacions de The Beatles i que aquestes no quedin totalment ofegades pels crits dels fans.






Per acabar, es va poder veure la projecció del concert de l'Shea Stadium de New York del 15 d'agost de 1965, on The Beatles van actuar davant més de 55.000 espectadors. Aquest va ser el primer concert de rock mai desplegat en un estadi. 













Aquell esdeveniment es va rodar amb catorze càmeres de 35mm per Ed Sullivan Productions i Brian Epstein. 










Ara, i per primera vegada, es podien veure, en pantalla gran, els 30 minuts de metratge de l'actuació, completament restaurats i remasteritzats, com a part de l'estrena de THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK.














Tot seguit i al vestíbul de Cinemes Olot, es var oferir un "pica pica" col·loqui perquè tots els espectadors comentessin la gran estrena

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada