4ª Sortida SEIXANTERA










Dissabte passat FANS organitzà la quarta “SORTIDA SEIXANTERA”, una excursió com les d’abans, amb molt bon humor, on tothom es porta la carmanyola i tots els estris pel dinar. Aquesta vegada la sortida ha sigut a la veïna comarca de La Selva on es va fer una visita cultural al Castell de Montsoriu i el picnic corresponent a la població d'Arbúcies.

























Després d'un bon esmorzar, els FANS en varem "enfilar" a peu i muntanyes amunt per fer la visita cultural al Castell de Montsoriu, considerat com el castell gòtic de Catalunya, i definit al segle XIII com un dels mes  bells i nobles del món. 






Aquesta vista ens va permetre evocar com era la vida en un dels grans castells de l'edat mitjana. El Castell de Montsoriu ocupa un emplaçament estratègic al peu del Montseny, dominant el camí ral entre Girona i Barcelona. Al segle XIV, Bernat II, vescomte de Cabrera, el va fer el centre dels seus dominis, que anaven des de la Vall d'en Bas fins a Blanes. 


Va transformar la fortificació, que datava de l'any 1000, en un palau gòtic i alhora el convertí en un bastió inexpugnable. 














Aquesta visita ens va permetre convertir-nos en privilegiats visitants d'una part de la història de Catalunya, guiats en exclusiva per l'amic Joan Carles Codolà, director de cultura i ensenyament del Consell Comarcal de La Selva i responsable tècnic de les excavacions i recuperació d'aquest recinte.











Després de la visita, sortíem direcció Arbúcies cap a la magnifica zona de picnic "El Pol", situada a la vall del Montseny, per fer el 4rt Dinar Seixantero. 



Com sabeu, aquesta sortida és aquella en la qual ens portem les taules, cadires i la carmanyola amb “ensaladilla russa” (amb una sardina) i carn arrebossada com es feia als anys seixanta. 






Amb tot i això, un any per l'altre, es pot comprovar una extensa activitat culinària amb millores substancials, que allarguen l'hora de dinar fins al vespre, amb postres compartits, ratafia, "termos" de cafè i degustació de Gin-tònics. 










































T








ot seguit i amb molt bon humor (tal com marca l'acte) s'iniciaren les "improvisades" actuacions d'artistes "emergents" per amenitzar la sobretaula.































































         
































Fins que es va fer fosc i varem tornar cap a casa, contens i feliços d'haver viscut un gran dia.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada