Beatles a l'escola!

Uns dels objectius de l'associació FANS per aquest any era portar el Beatles a l'escola. Aquesta iniciativa s'ha portat a terme aquest darrer trimestre, amb els alumnes del 2n Cicle Superior de l'escola Pla de Dalt d'Olot, amb la col·laboració de mestres i directius.









La programació es va repartir en dues jornades: la primera va ser una àmplia exposició de com eren i com es van viure els anys seixanta, tan a nivell mundial, com a nivell local. Un recorregut per la història d'aquella dècada, Moviments pacifistes, hippys, Martin Luther King, Kennedy, "L'home arriba a la Lluna", etc. Pel que fa a nivell local, entre moltes altres coses, destacar el creixement i l'evolució de la ciutat en uns temps difícils per a tothom: l'escola, la importància de la ràdio per a tots els que ens agradava la música,
















Com vivíem els joves, etc. 











I, per acabar, el tancament del tren d'Olot el 1969. Tot compaginat amb imatges i vídeos originals, per recolzar i fer més entenedors els fets d'una època i el perquè de tot plegat.








La darrera jornada va ser dedicada plenament a música i a la que ha sigut la banda més influent de la música actual. Per començar, l'esclat del Rock&Roll de finals dels cinquanta, amb música de Chuck Berry i Elvis Presley, entre d’altres. Tot seguit, la presentació de les diferents personalitats de cada un dels components de The Beatles: John; Paul; George i Ringo, així com també la del seu manager, B. Epstein, i el productor G. Martin. 






Imatges dels seus inicis, vídeos de concerts al Cavern Club de Liverpool i de les diferents gires mundials, així com la definició del que va ser la Beatlemania. Finalment no podia faltar el recorregut per la seva discografia i excel·lents composicions, juntament amb els fets més importants de la seva trajectòria per entendre perquè se'ls anomenava “Els Quatre Fabulosos de Liverpool”.







































Jordi Sellas, presentador i coordinador d'aquest acte, el valorava així: “Per l'associació FANS aquesta era una prova pilot per veure com podíem encaixar, a l'escola, la música que ens agrada la qual forma part de la història contemporània. Una iniciativa que portàvem temps donant-li voltes, amb l'expectativa de saber quina seria la reacció d'aquest "jovent" de10-11 anys, per un tema que a nosaltres ens apassiona. El resultat ha sigut fabulós (mai més ben dit). En definitiva, una gran experiència, amb l'ajuda dels cinquanta nens i les nenes de 6èA i 6èB que formàven l'auditori, ells m'han demostrat que són excepcionals, espontanis i educats; amb un gran interès, participació i diàleg. Tant, que el temps se'ns va fer curt. Ha sigut magnífic!

Finalment, l'Associació FANS, hem d'agrair l'oportunitat que ens ha donat la direcció de l'Escola Pla de Dalt, i molt especialment a les professores Emília i Carme, tutores d'aquest nens i nenes del  2n Cicle Superior. Moltes gràcies i esperem tornar-hi ben aviat!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada