IV RUTA DEL VI


Un any més, i ja en són quatre, FANS organitzà la Ruta del Vi, un recorregut per terres vitivinícoles i la seva gastronomia. Si els anys anteriors varen ser La Rioja, El Somontano, El Penedès i El Priorat, aquest any, i amb l’avinentesa del pont de Sant Joan, la comarca escollida ha sigut La Ribera del Duero.


La primera aturada va ser a la ciutat de Sòria amb un dinar típic a “El Fogón del Salvador”, la posterior visita a la majestuosa església de Santo Domingo i a l’ermita i gruta de San Saturio, al costat mateix del riu Duero, on també s’hi troba el passeig on Machado va fer el poema “Campos de Soria”.

L’expedició de FANS s’instal·là a la població d'Aranda de Duero  

Al dia següent, l’excursió va ser a Peñafiel per visitar la població i les bodegues Protos. Després d’un dinar típic castellà es va fer la visita teatralitzada a la “Casa Museo de la Ribera” per acabar el dia a l'interessant museu del vi, ubicat a l'espectacular castell de Peñafiel.L’endemà la primera visita va ser a les "Bodegas Portia", a Gumiel de Izan, una original construcció dissenyada per Norman Foster, on s’hi fa l’elaboració dels vins Portia. 

                
Després de la visita, els FANS dinaven al restaurant de la Bodega degustant el típic “lechal” de la zona; 
A mitja tarda, Santo Domingo de Silos era la parada següent per tal d’escoltar els cants gregorians dels monjos benedictins del monestir. La revetlla de Sant Joan els FANS la varen fer a Burgos, 
mentre que l’endemà, abans d’iniciar el camí de tornada, s'organitzà una vista a la Catedral, 
dinar a Tudela 

i cap a Olot tothom satisfet.


Reportatge fotogràfic a  www.facebook.com /fansolot

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada