TERCERA RUTA DEL VI
El passat cap de setmana, FANS va organitzar
per tercer any la Ruta del Vi, un recorregut anual per terres vitivinícoles. Si
els anys anteriors varen ser La Rioja i el Somontano, aquest any, i per la seva
proximitat, foren dues les comarques escollides: El Penedès i El Priorat.
La primera de les vistes va ser a les Caves
Pere Ventura, de Sant Sadurní d’Anoia.
Obria la jornada un esmorzar al pati de
la capella de la propietat, amb una degustació de vins de la marca,
Per continuar amb una visita a les vinyes amb cotxes 4x4.
Tot seguit, una
extraordinària visita guiada a l'interior de la cava, en la qual el mateix
propietari era el que donava les explicacions oportunes a cadascun dels llocs
més importants.
Després de visitar la zona d'embotellar i acabats, els FANS
feren una degustació del cava que allà es produeix, i per acabar l’esplèndida
visita els membres de la directiva entregaren al Sr. Pere Ventura la F de FANS,
en record d’aquesta vista.
La ruta va continuar amb un dinar organitzat
pels socis que FANS té a Vilafranca del Penedès on no hi va faltar el típic
“Xató”. Tot seguit una vista al Museu de les Cultures del vi de Catalunya,
abans d’emprendre camí cap a Cambrils.
L’endemà la visita era a la comarca del
Priorat. La primera parada va ser a les Mines de Bellmunt del Priorat, situades a l’antic complex industrial de
la Mina Eugènia; un centre d’interpretació de la mineria del plom.
Una nova experiència per a tots el FANS, que varen tenir l’oportunitat de poder baixar a les galeries d’aquella mina, una de les més importants de la zona, convertida ara en museu.
L’objectiu final era el petit poble d`'Escaladei, situat sota la serra del Montsant, al cor del Priorat, on es produeixen uns dels vins més característics de la zona
.
La
visita era programada a les noves instal·lacions de La Correria d'Escaladei i
fou guiada per un dels seus enòlegs amb totes les explicacions relatives a
l’elaboració del vi i acompanyades amb les degustacions oportunes per comprovar
l’evolució del vi fins a la seva comercialització, una classe pràctica per a
conèixer millor els resultats finals de les diverses varietals del raïms
d’aquella zona.
Per acabar i al mateix celler, una magnifica calçotada, amb el
vi que tocava, posava el punt final a la visita per anar de retorn cap a casa.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada