El Dúo Dinámico a Olot




Amb motiu del desè aniversari de l’Associació FANS, la formació mes emblemàtica i pionera de la música dels seixanta, el Dúo Dinámico, farà un gran concert a la plaça de braus d’Olot per commemorar aquesta efemèride

 

Aquest serà un dels pocs concerts que faran aquest estiu a Catalunya i una bona ocasió per tornar a gaudir en directe de la seva música, la qual forma part de la banda sonora de gairebé tots els “joves” d’aquells seixanta.
















Manolo i Ramon, el Dúo Dinámico, varen ser els primers en introduir la música pop a l’Espanya gris d’aquella època, els primers en constituir un club de fans, ells iniciaren el marketing musical; artistes i bons compositors, que, tot i que de bon començament adaptaren l’estil dels Everly Brothers, ben aviat les seves cançons es repartien per les ones radiofòniques, l’únic canal de comunicació i entreteniment del moment, marcant sempre una clara diferència amb els estils que s’escoltaven aleshores. Allò que llavors s’anomenava música moderna, i que en realitat era música pop, va ser un gran revulsiu pels joves que ara volten els seixanta anys i molta gent que els ha descobert més endavant







La seva extraordinària evolució, tan artística com musical, fa que no puguem trobar a ningú que no els conegui o que no n’hagi sentit a parlar. A totes les festes, tard o d’hora, sempre es “toca” un tema del Dúo, per aquest motiu encara ara són actualitat, per tant, tot i que els anys no passen en va, viure un concert com el que es farà el dia 9 de juny serà com tornar a reviure un moment del passat, escoltant el que ha sigut per moltes persones la banda sonora de la seva vida.














L’última vegada que tenim constància i documents gràfics de quan el Dúo Dinámico actuaren a la nostra ciutat, va ser el setembre del 1966 al Salón Novel, amb motiu de l’elecció de “Miss Festes del Tura”,  que fou la  Sta. Marta Satorre. 


 Anteriorment el 
Dúo Dinámico varen ser les estrelles a la festa dels quintos del 1964, una “macro festa", amb conjunts i actuacions diverses; en Manolo i en Ramon varen ser els que proclamaren a la pubilla del quintos, que fou la Sta. Montserrat Palomer. 
















També sabem de diverses actuacions a festes de la comarca, i hem parlat amb testimonis que expliquen, que, la cançó “Esos ojitos negros”, candidata al Festival d’Eurovisó de 1965, es va acabar d’escriure a la població de Les Planes d'Hostoles, un any per la festa major on ells actuaven.



             









Aquest concert era una de les propostes que teníem des que varem iniciar la nostra associació; ens ha costat molt, però què millor que vinguin per a celebrar el nostre desè aniversari, fen un concert que hi pugui venir tothom. Curiosament, molts fills, i fins i tot nets, han comprat entrades per regalar-les als seus parents més grans. Com deia aquell, “tal vegada tu vares ser engendrat amb la música de fons del Dúo Dinámico”. Ells són uns històrics de la nostra música. 

































Fa poc han publicat un darrer disc amb un gran èxit de vendes on i prenen part diversos artistes que canten amb ells i el dia 9 a l’escenari de la plaça de braus tindrem diverses sorpreses musicals, entre elles, la participació del cantant de Los Sírex que també ha enregistrat una cançó al darrer cd del Dúo”. 

. 






Volem agrair l’esforç que ha fet el promotor del concert, Clip, i el suport de l’Ajuntament d’Olot. Sense ells era impossible aquest esdeveniment musical en un marc tan íntim com la plaça de braus on, per les seves característiques, el so és esplèndid, i la distribució del públic, fan que aquest sigui un concert molt íntim per a tothom, i imprescindible pels entusiastes de la musica dels seixanta i pels incondicionals del Dúo, sabem que vindrà públic de tot l’estat”.



















Cartells promocionals del concert




           






Moments de records
1987  La Pérgola de Riudarenes, el "Presi" fen un reportatge del Dúo Dinámico per Radio Olot 
i en Quim Torra  de  la Cadena Onda Cero, Girona.





Els FANS amb el Dúo al Palau de la música 2010 




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es lo millor que em tingut en mols anys

Unknown ha dit...

Buenos días, Nos ponemos en contacto con ustedes para informarles que El Duo Dinámco actuaran el viernes 30 de septiembre en la Plaza Mayor de Torrejón de Ardoz con entrada gratuita. Espero que vengan y disfruten de nuestras fiestas Patronales.

Publica un comentari a l'entrada