Internnational Beatle Week 2012 de LIVERPOOL










FANS va ser al “Beatle Week” i al “Mathew Street Music Festival” que es celebra cada any, a finals d’agost, a la ciutat de Liverpool. Una setmana plena d’actes relacionats amb la música dels Beatles: convencions, concerts, col·leccionisme, mercats, cinema, subhastes i infinitat d’actes, sempre relacionats amb els quatre fabulosos de Liverpool, on participen grups, associacions, músics i visitants de tot el món.







Aquest any ha sigut molt especial pel fet de coincidir amb la celebració del cinquantè aniversari de la formació del conjunt musical més famós del món. Per aquest motiu bandes i orquestres de, Brasil, EEUU, Mèxic, Canadà, Japó, França, Austràlia, entre d'altres, oferien concerts als locals i escenaris dels carrers de Liverpool.





Els FANS varem viure amb intensitat aquest esdeveniment. Per començar varen ser al   Philarmonic 
Hall per assistir al l’homenatge a Paul McCarney al concert anomenat “They Say Its’s Your Brithday”. 




         






El dissabte creuaven el famós riu Mersey per tal de viure el “50tn Anniversary Celebration at Port Sunlight Summer Festival”, un gran festival que va durar tot el dia, en homenatge a un altre beatle: Ringo Star, qui, segons sembla, va iniciar aquí la seva trajectòria musical; un fantàstic llogarret de la península del Virral.




















           



            




El diumenge era el dia de la Convenció Beatle i l’inici del “Mathew Street Music Festival” on els carres de Liverpool vibren plens d’escenaris i actuacions en directe. La convenció anual es celebra a l'Hotel Adelphi: conferències, mercat de col·leccionisme i molts escenaris on cada quaranta minuts actua un grup diferent. D’aquesta manera es poden veure i escoltar bandes de tot el món interpretant sempre Beatles amb l’estil particular de cada formació.










            













La nota negativa va ser la suspensió, el segon dia, del “Mathew Street Music Festival” per culpa del mal temps, però tot i que no es varen fer concerts a l’exterior, sí que els músics es repartiren pels diversos Pubs del centre, improvisant concerts amb la conseqüent “peregrinació” dels qui els volien escoltar. Tot i això, com sempre, el Cavern va ser el lloc de les millors actuacions on des del migdia fins ben entrada la matinada, cada quaranta minuts, diferents grups musicals ocupaven els dos escenaris d’aquest mític local.






























A destacar la presencia de La Orquestra Mondragón, que amb el seu líder Javier Gurrochaga, i tota la banda, sorprenien a tothom amb la seva actuació habitual en aquest cas tot interpretant Beatles en el mateix Cavern


                   
 










El dimarts, dia de tornada, els Fans feien un petit creuer pel riu Mersey i un recorregut cultural pels racons emblemàtics de la ciutat, per contemplar l’espectacular canvi i modernització de Liverpool. 






























Entre moltes curiositats cal destacar la d’un restaurant-botiga, anomenat Lunya, que és el diminut de Catalunya, on es parla en català i ofereixen productes de La Garrotxa i de tot Catalunya.
           









En definitiva, una altra agradable experiència en el marc de la celebració del nostre desè aniversari, tot celebrant-ne cinquanta del grup més famós de la història de la música, a la ciutat que el va veure néixer.






Retratus del viatge (a sota)






La "colla" de FANS de Liverpool

Sopant al famós restaurant Carlo 

Plovent en el monument  a "Eleanor Rigby"

Curiós monument en el carrer Mathew Street
Grup The BlueBeetles de Brasil al Pub Cavern

Grup Hocus Pocus  a Port Sunlight
 Ouro Preto Orchestra de Brasil  a Port Sunlight
El director de l'orquestra Ouro Preto  amb el "presi"
Grup The Clover del Japó a Port Sunlight
Grup The Shakers a Port Sunlight
Grup The Tearaways de EEUU a  Port Sunlight
Desfilada de Vespas a Port Sunlight
Cases de  Port Sunlight
El bús a  Port Sunlight
Grup The BlueBeetles de Brasil al hotel Adelphi
Tota atents del concert

Grup The Dublin Rockes de Dublin al Hotel Adelphi
Grup Beatlenuts de Tahilandia al Hotel Adelphi
Grup Les Sauterelles de Suiza al Hotel Adelphi
Cartell d'actuacuións del Mathew Street Festival
Escenari  exterior del Mathew Street Festival

Mostra del temps a Liverpool quant fa mal temps
El "presi" amb en Billy Fury


            

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada