Viatge a Glasgow

Un vegada més, els viatgers de FANS vàrem carregar les maletes disposats a emprendre un nou viatge per tal d’aprofitar el pont del Pilar.

En aquesta ocasió, el destí escollit va ser Glasgow i el motiu que ens va portar fins a aquesta ciutat escocesa no fou altre que veure el concert dels mítics The Shadows amb Cliff Richard al capdavant.

Al recinte del SECC, ple de gom a gom –unes divuit mil persones- els quasi septuagenaris components del grup –en Cliff va complir seixanta-nou anys el passat 14 d’octubre- varen fer vibrar un públic, la majoria no gaire més jove, completament entregat.

Però el que comptava no era l’edat, sinó l’entusiasme que hi va posar tothom, començant pel mateix Cliff, que no va parar de ballar i de moure’s d’un costat i a l’altre de l’escenari sense defallir ni un moment. I tot acompanyat per la música vibrant d’uns The Shadows que demostraren, una vegada més, el gran domini que posseeixen per interpretar les seves conegudes peces musicals.

Aprofitant el viatge, vàrem fer un recorregut turístic per la ciutat, acompanyats d’una guia, la qual, a part de acompanyar-nos a veure alguns dels edificis i racons més emblemàtics com la catedral, la universitat, el museu Kelvingrove –on s’exhibeix el Crist de Sant Joan de la Creu, obra de Dalí–o la Provand’s Lordship –la casa més antiga de la ciutat (segle XV)–, ens va delectar amb una extensa i interessant explicació de la història de la ciutat. També vàrem poder veure alguns escocesos amb la típica faldilla, però ens vàrem quedar amb les ganes de saber què porten a sota. Diuen que res!?

I una de les curiositats que més ens va sorprendre a tots és l’ús que s’ha donat a les esglésies. A causa de tot el conflicte entre catòlics i protestants, molts d’aquests edificis havien caigut en desús. Varen ser adquirits per empreses o particulars i reconvertits en bars, discoteques o centres comercials. Sobta veure un edifici tan imponent, entrar i trobar-te un bar, per cert, amb una decoració extraordinària.

Vàrem poder gaudir d’un excel•lent concert i d’una interessant visita cultural, però el més important és que hem format una gran “família de Fans” on només hi cap l’harmonia, la diversió, la companyonia i les ganes de passar-ho bé. En definitiva, el “bon rotllo”.

Ah! I no ens va ploure!!! Fins i tot va lluir un sol radiant!

Ara només cal esperar que els components de la Junta s’exprimeixin les neurones i organitzin un nou viatge com només ells saben fer.

Un article de: PILAR RIERA I PRAT







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada