Deu Anys del Guateque de Ràdio Sant Joan






Diumenge es celebrà el desè  Guateque de Ràdio Sant Joan, que organitza aquesta  emissora local amb la col·laboració de FANS i el patrocini de l'Ajuntament de la població. Aquest any Els Corbs Negres i Los Tres Sudamericanos, eren les formacions invitades en aquesta festa que rememora i recupera el que varen ser els Guateques dels seixanta amb els artistes originals.








A dos quarts de sis de la tarda, l'hora que es feien els guateques i amb el pavelló d’esports gairebé ple, Els Corbs Negres, obrien la festa amb un extraordinari repertori i amb el públic totalment entregat, ballant amb els millors èxits de la dècada dels seixanta, tant instrumental, com cantant que interpretava la formació de FANS.







 




















A la mitja part, i mentre es feia el canvi de grup, Josep Roca director de Ràdio Sant Joani components del programa de ràdio, “Entre amics”, promotor de la festa, donaven les gràcies per la bona resposta del públic assistent: Agraint la col·laboració de l’Ajuntament, i la col·laboració amb l’associació FANS. Seguidament Jordi Sellas, president de l'associació, presentava  al grup, Los Tres Sudamericanos  els quals venien expressament per actuar en aquest Guateque.

Los Tres Sudamericanos nascuts al Paraguai, varen aparèixer al mon artístic  a finals dels anys cinquanta, interpretant cançons amb lletres senzilles, divertides i enganxoses, que encara ara son protagonistes a totes les festes, "Me lo dijo Perez", "Pulpa de Tamarindo", "Cartagenera" entre molts altres temes comercials, juntament amb versions del folklore sud-americà, adaptats per ballar. Ells varen esser els grans protagonistes del programes musicals de la televiso en blanc i negre dels seixanta i a més, a més, habituals guanyadors dels diversos festivals d'estiu de aquella època.


Alma María, Johnny i Dario, els components  originals de la formació Los Tres Sudamericanos (Dario s'incorporà al grup en els anys 80) apareixien a l'escenari del Guateque, que, tot i que els anys no han passat en va, encara conserven aquell ritme divertit i distés que sempre els ha caracteritzat, la professionalitat que ha donat les mes de cinc dècades en els escenaris, va fer que connectessin d'immeditat amb el públic, cantant i ballant tots els temes que tocaven. Un dels moments mes entranyables va ser quant varen interpretar la cançó" El vuelo 502" una de les cançons mes comercials dels seixanta, la que posava de manifest, unes vacances a Mallorca, anant-hi en avio, al finalitzar el tema,  demanaren un minut de silenci, per l'accident aeri dels Alps, un minut que tothom va seguir rigorosament, creant  un clima i un sentiment  de respecte amb un impressionant silenci absolut durant aquells instants. La festa va continuar amb tots els èxits que els varen fer famosos.


Tothom es va divertir molt i sens dubte ha sigut un altre èxit en aquest Guateque de Ràdio Sant Joan, que ja fa deu anys que n'és la primera festa de primavera, amb musica dels seixanta i que  amb la col·laboració de l'Associació FANS, presenta els artistes originals d'aquella època. D'aquesta manera, hem pogut gaudir d'artistes com els desapareguts José Guardiola, Tony Ronald, Lorenzo Santamaria, Karina, Los Mismos, Los Diablos, Los Sirex, La Nova Tinca, Els Volcànics  Els Corbs Negres i ara Los Tres Sudamericanos. Un autèntic Guateque  on tots els amants de la musica d’aquella dècada poden ballar i escoltar en directe, la musica que mes els hi agrada i amb els intèrprets originals. 



Mes imatges al Facebook  de FANS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada