Eivissa, Rockabilly sota cero




Un any més i convidats per l’associació homònima RETRO i l’ajuntament d’aquella població, una bona colla de FANS vare participar a la segona festa del Rockabilly, de Sant Antoni de Portmany, a Eivissa. Ni el fred intens d’aquest cap de setmana ni la nevada moderada que va caure sobre l’illa, varen ser capaços d’aturar aquesta extraordinària festa.




































Inicialment els FANS tenien prevista una visita a l’illa de Formentera però el mal temps va suggerir el canvi de programació per una visita cultural i la degustació del “Sofrit Pagès” (l’escudella i carn d’olla d’aquí però amb sobrassada original) i acabant amb el típic “Cafè Caleta” varen donar la temperatura ideal per a passar una tarda intercanviant idees amb els companys de l’associació RETRO, per realitzar una programació conjunta.




















El vespre i a l’envelat municipal del passeig començava la “II Sant Antoni Real Raw Rockabilly” amb el grup “Mad Rumblers”, una formació jove amb molt de talent; després es varen presentar “Los Farones” uns veterans del Rock amb totes les seves conseqüències. Ja havien passat més de tres hores de concert quan van sortir a l'escenari els components de “Los Gatos Locos”. Venien expressament per a presentar el seu darrer treball anomenat “Canciones en el Bolsillo” una explosió de Rock autèntic i en directe, per acabar l’actuació en solitari del cantant de “Bulldog”, Josele Martín, un veterà del Rocabilly amb un extens palmarès d’èxits i composicions.


“Mad Rumblers”





















“Los Farones”





















“Los Gatos Locos”


 




















Josele Martín, “Bulldog”
 

















En conjunt foren més de cinc hores amb un ritme trepidant, amb estils ben diferenciats però tots lligats pel Rockabilly, una música que s’inicià els anys cinquanta i que encara ara està en plena vigència
Aquesta trobada ha servit per polir detalls del proper Botifarra Power, un esdeveniment que FANS organitza juntament amb el MAG, i on la gent i els grups eivissencs tindran un paper fonamental en aquesta tercera festa hippie que celebrarem el proper mes d’abril.
Els FANS, hem quedat molt sorpresos amb aquest acte. És una festa extraordinària que voldries que no s’acabés mai. Aquesta musica t’encomana optimisme i ganes de ballar, és autèntica, i també és un tipus de perfil i cultura, que té molts seguidors. En un futur pròxim no descartem organitzar una festa com aquesta aquí a casa nostra.
Llàstima del malt temps, Eivissa nevant no és normal, i sota cero, tampoc. Els nostres amics els RETRO i l’Ajuntament de Sant Antoni, tenien un programa previst que hem hagut d’ajornar per una propera ocasió, tot i que l’experiència d’aquest festival ha sigut interessantíssima".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada