Festa de la FRATER amb Llorenç Santamaria

Quan encara ressonava la música de la tercera Festa dels Anys Seixanta, Sant Feliu de Pallerols va tornar a vibrar amb les cançons del mallorquí Llorenç Santamaria. Va ser amb motiu de la Festa de la FRATER, que cada any organitza l’Ajuntament d’aquesta població i en la qual aquest any FANS també participàvem.


FRATER és el nom d’unes colònies estiuenques per a persones amb deficiències físiques, que des de fa molts anys passen els estius a Sant Feliu de Pallerols. Cada any l’Ajuntament els organitza una festa de benvinguda. Des de la nostra associació FANS no vam dubtar ni un sol moment de col•laborar amb un acte com aquest, en el qual la gent de Sant Feliu de Pallerols participa amb intensitat.

L’artista d’aquest any va ser Llorenç Santamaria, una estrella del rock and roll i balades. Aquest mallorquí d’extraordinària veu va obtenir molts èxits, especialment a la dècada dels 70, tot i que la seva trajectòria professional es va iniciar el 1966 amb el grup Z-66, del qual era la veu cantant. A partir del 1970 va començar el camí en solitari, una gran carrera artística que forma part de la història de la música pop d’aquest país.
La pluja que va caure a l’hora del concert va fer que l’acte es traslladés al local de Ca Les Hermanas, on Llorenç Santamaria, a part de les seves grans balades, va demostrar també que és un gran “roker”. En definitiva, un concert extraordinari. Una vegada acabat el concert el cantant mallorquí va signar el Llibre d’Or de l’Ajuntament.


Tercera Festa dels Anys 60 a St. Feliu


Fa tres anys que la població de Sant Feliu de Pallerols celebra la Festa del Anys Seixanta, una festa que fins ara organitzava l’alcalde, Joan Casas, i tot una colla de col•laboradors entusiastes de la música de la “dècada prodigiosa”. A partir d’aquesta edició, la nostra associació FANS entra a formar part d’aquesta festa i col•labora amb l’organització del que és un gran projecte de futur.

La primera edició d’aquesta festa es va celebrar el 1980 amb Rudy Ventura, Jose Guardiola i Los Diablos. Per diversos motius la festa es va perdre i l’any passat, la Festa dels Anys Seixanta renaixia amb més força que mai, amb Fórmula V i Albert Malla, amb Los Mejores, va ser llavors, quan l’organitzador, va entrar en contacte ambla nostre associació FANS.

Aquest any la festa es va celebrar dissabte 1 d’agost i, per recordar la primera edició, Los Diablos i Els Corbs Negres, varen ser els protagonistes d’una magnífica festa d’estiu, un “guateque” com els d’abans. Ambdues formacions varen fer ballar de valent tot públic que omplia la plaça de l’església, que va gaudir de la música dels anys seixanta. Els Corbs Negres obrien el concert amb un gran repertori dels anys seixanta. Tot seguit, Los Diablos, amb tot el seu repertori, les seves cançons, autèntiques, adequades per a una festa d’estiu com aquesta.